Bonjour, Good Morning, Goedenmorgend

Veel mensen zijn geïnteresseerd in meerdere talen en leren deze dan ook, maar welke taal is het makkelijkst om te leren? en welke word het meest gesproken? Waar komen de meeste talen vandaan? Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar verschillende talen en hun geschiedenis.

Als Vlaming zijn de top 3 talen die het makkelijkst te leren zijn: Engels, Frans, Duits.
Engels is bijna overal tegenwoordig, het is op tv en op het internet. Het is in structuur ook hetzelfde en grammaticaal is er ook veel gelijkenis. Dan Frans is in België de tweede landstaal, er word op school ook overal Franse les gegeven. Vele Nederlandse woorden zijn afgeleid uit het Frans (zie bagage, niveau). Woordenschat in het Duits lijkt veel op het Nederlands, vorm en betekenis zijn beide ook sterk hetzelfde. Duitse woorden zijn vaak makkelijk verstaanbaar ook al ken je ze niet.

De meest gesproken taal is een taal die minder gemakkelijk te leren is, namelijk Chinees (Mandarijn). Waarom is deze taal extra moeilijk? Wel, op de eerste plaats omdat deze niet de gewone letters als wij ze kennen heeft, maar ook zijn er veel dialecten en de ene persoon die Mandarijn spreekt verstaat daarvoor de andere niet meteen. De taal word meest in China gesproken, maar ook in Taiwan en natuurlijk overal ter wereld door Chinezen.

Vele talen stammen af van het Latijn zoals het Frans en Spaans. Dit zijn Romaanse talen. Ze komen allemaal van de taal van de Romeinen. De Romeinen praten Latijn maar er zouden zoveel dialecten zijn geweest en door de loop van de tijd zijn deze zo sterk aangepast geweest dat ze steeds meer begonnen te verschillen en steeds meer hun eigen taal werden.

Andere talen worden dan weer Germaanse talen genoemd. De meest gesproken is Engels, de moedertaal van vele mensen over heel de wereld en de taal die het meest als communicatiemiddel word gebruikt. De Germaanse talen stamt dus af van het Germaanse volk. Vlaams is ook een Germaanse taal. Er bestaat een indeling tussen de West- en Noord-Germaanse talen. Engels en Nederlands hoort bij de West-Germaanse talen. Zweeds hoort dan weer bij de Noord-Germaanse talen. Er zijn nog veel meer verschillende soorten talen overal ter wereld, die lijst is dan ook weer heel groot door de grote hoeveelheid talen en hun dialecten.

Wil je zelf een taal leren? Kies dan eerst maar tussen de 6000-7000 verschillende (bekende) talen, als je dan een taal hebt gekozen hier zijn een paar tips maar elke taal is anders dus reken er niet altijd op dat deze werken. Als eerste kan je beginnen door de taal te leren maar er ook plezier aan te hebben. Je kan een film kijken in die taal met ondertitels of een hobby te doen die deze taal bevat, je kan ook een boek lezen in deze taal. Als je plezier hebt ga je vaak meer zin hebben om iets te doen. Ook kan je vaak overal verschillende talen vinden, loop op straat rond en luister goed misschien hoor je andere die bepaalde taal spreken en kan je er iets uit leren. Het is zeker ook niet slecht om fouten te maken, je leert altijd uit fouten. Het is ook zeer belangrijk om geduld te hebben, een taal leer je niet snel dus geef niet direct op en zet door.












Reacties

Populaire posts van deze blog

Barbarisme

De Latijnse invloed

The good old days